Træning med Powerball

Når hånden bevæges er der oftest tale om en cirkumduktion. Dvs. en roterende bevægelse sammensat af palmar- og dorsalfleksion samt radial- og ulnarfleksion. I bevægelsen indgår oftest også supination og pronation. Når du træner med powerball indgår alle disse bevægelser i et samspil med hinanden.

Powerball er et gyroskop, et hjul som drejer om en akse, som gennem den ovenover beskrevne bevægelse i håndleddet danner en kraftpåvikning, som man skal styre med håndens og underarms muskulatur. Jo hurtigere Powerball´en spinder jo større bliver kraftpåvirkningen.

Derfor er Powerball et egnet træningsredskab til at styrke alle håndens og underarmens muskler. Man regulerer selv hastigheden og kan derved tilpasse den modstand som egner sig bedst til ens træningsformål. Det kan være rolige cirkumduktionsbevægelser med let modstand til genoptræning efter et håndledsbrud hvor svækkede muskler skal genoptrænes eller hurtige bevægelser med stor modstand til styrketræning af håndledsmuskulaturen. Ud over styrke, trænes bevægelighed i håndleddet samt udholdenhed.

Powerball´en kan også bruges til opvarmning inden hånden skal inddrages i en fysisk belastendende aktivitet. Det kan fx være inden tennis- eller golfspil, ligeledes kan nævnes træning med vægte eller kampsport. Også i arbejdslivet udsættes hånden for belastende aktiviteter. Det er ikke kun på byggepladsen, selv på et kontor kan håndleddet blive belastet, da ensformigt arbejde også er en belastning for kroppen. Vi kender vist alle til begrebet museskade. Derfor kan Powerball´en også anvendes til træning af senehindebetændelse og tennisalbue. OBS. Som alt andet træning, så kan for meget træning føre til overbelastningsskade. Find balancen mellem træning og hvile. Træn evt. hver anden dag og lyt til din krop. Bliver håndleddet øm så hold en pause.

Powerball kan købes hos Coolstuff.dk, for billige penge eller Powerball.dk, her er der et stort udvalg.

V-Powerball yder en modstand på 30Kg.

Der findes forskellige udgaver af Powerball, fra 250Hz til 350Hz. Powerball´en med 250Hz anbefales til genoptræning af håndleddet efter en skade eller mild styrketræning. Pro udgaven på 350Hz er svært at håndtere og holde kørende og er udelukkende egnet til massiv styrketræning. Spørg forhandleren ved tvivl. Et hold fysioterapeutstuderende fra VIA University College Campus Holstebro har skrevet en opgave omkring powerball - analyse og vurdering af Powerball som et fysioterapeutisk redskab. Der er lavet forsøg, målinger og registreringer af effekten af en 4 ugers træning med en Powerball. Rapporten kan hentes i hel og uredigeret version på Powerball.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar