Ergonomiske Tastaturer

Designere er blevet mere bevidste om at give IT udstyr en ergonomisk form. Computer tastaturer har fået et knæk i midten, som gør at hænderne får en naturlig arbejdsstilling. Natural Ergonomic Keyboard fra Microsoft er en af de mest kendte ergonomiske tastaturer. Ud over knækket i midten er der en blød håndledsstøtte som gør det behageligt at arbejde med. Tastaturet kan hæves og sænkes til en optimal arbejdsstilling. Tastaturet kræver dog at du behersker blindskrift, altså kan skrive med ti fingre samtidig uden at krydse midten af tastaturet.

En anden mulighed giver dette tastatur fra Goldtouch. Knækket i midten kan justeres og du bestemmer hvor stort vinklen skal være mellem de to sektioner. Fordelen er at det kan tilpasses dine individuelle krav og at du herved får en mere naturlig holdning mens du arbejder ved computeren.

Det ergonomiske bølge tastatur fra Logitech minder meget om Natural Ergonomic fra Microsoft. Knækket er dog blødere og kræver ikke at du behærsker ti finger sysytemet. Altså, til dig som skriver med to fingre et godt ergonomisk tastatur. Det har ligeledes en blød håndledsstøtte og kan justeres i højden. Tastaturet er trådløst og med følger en ergonomisk mus.

Hvilket tastatur du end vælger, så anbefaler jeg, at du prøver tastaturet hos forhandleren inden du køber det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar